15 Okt

Ladies Got The Blues

Kungsbacka Teater, Kungsbacka 19:30 - 21:30

Ladies got the Blues är ett musikkollektiv somt lyfter fram kvinnliga bluesmusiker genom tiderna.

Du får stifta bekantskap med bland andra Sister Rosetta Tharpe, Memphis Minnie och Big Mama Thornton.

Ladies Got The Blues är inte bara ett åttamannaband bestående av Sveriges samlade unga blueselit. Det är också en personlig hyllning till de kvinnliga musiker som starkt bidragit till genrens utveckling genom historien – kvinnor vars musikaliska gärning inte är lika välkänd eller dokumenterad som de manliga kollegornas.

Följ med på en resa från 1920-talets Mississippi till 2000-talets svenska scener, där du bland annat hör musik av:
Sister Rosetta Tharpe, gitarrist, kompositör och sångerska som med sitt unika gitarrspel där drivande melodier, pulserande swing och traditionell blues och folkmusik gjorde henne till en av pionjärerna inom rock’n’roll. Tharpe har inspirerat artister som Aretha Franklin, Chuck Berry, Elvis Presley och Tina Turner.

Memphis Minnie, kompositör, gitarrist och sångerska som beskrivs som den mest populära countrysångerskan genom tiderna, och blev invald i Blues Foundations Hall of Fame 1980. Hon spelade in ungefär 200 sånger, låtar som sedan har tolkats och spelats in av bland andra Jefferson Airplane och Led Zeppelin.

Big Mama Thornton, sångerska och kompositör som var den första att spela in låten Hound Dog som blev en stor hit på Billboards lista 1953. En av hennes egna låtar, Ball in Chain, är inskriven i Rock and Roll Hall of Fame som en av de 500 främsta låtarna som format rock’n’roll-genren.

I maj 2014 hade Ladies Got The Blues premiärkonsert på ett utsålt Fasching i Stockholm. Ladies Got The Blues ingår även i programmet under Sveriges första Women in Jazz festival i Göteborg den 1–3 oktober 2015. Festivalen är en del av Kultur i Västs internationella samarbetsprojekt under 2015: Women in Jazz Project.

Ida Bang – sång
Lisa Lystam – sång
Moa Brandt – gitarr
Lovisa Sjöberg Nordahl – gitarr
Elin Öberg – munspel
Malin Ahlberg – keys
Tove Brandt – bas
Amanda Savbrant – trummor

Köp biljetter via Ticnet, använd länk i rubriken ovan ”Buy Tickets”

Foto från vänster: Amanda Savbrant, Lovisa Sjöberg Nordahl, Lisa Lystam, Tove Brandt, Ida Bang, Elin Öberg, Malin Ahlberg, Moa Brandt, Vilma Flood Hases. (sistnämnda ej med i Kungsbacka)

FacebookTwitterGoogle+Share

Leave a reply